miercuri, 22 mai 2024

omulețul de ghimbir

 A fugit omulețul de ghimbir de sau nu,au aflat picii grupei "Gogoașa" educătoare Diana Ursati,Gr.Nr.7 "Licurici".Astăzi proiectul "Aventura prin lectură"a poposit din nou cu o oră de poveste ,cu noi aventuri ale personajelor din povestea "Omulețul de ghimbir".La final de activitate am am realizat un experiment STEAM "Cum să faci laptele magic?"

A fost o activitate utilă, interesantă, interactivă și educativă.






"Aventura prin lectură"

 Astăzi,21 Mai continuăm "Aventura prin lectură"cu o nouă oră de poveste "Leul și broscuță",grupa "Căsuța Iepurașului", educatoare Luiza Negru Socolovschi.

În cadrul activității s-a lecturat povestea și ne-am jucat în experimente "Magia Culorilor",a fost o activitate educativă, creativă și interactivă












marți, 21 mai 2024

"Lumea celor ce nu cuvîntă - Animalele

 Lumea celor ce nu cuvîntă - Animalele"

În universul infinit, printre miliardele de stele și planete, cunoaștem doar o planetă vie - Pământul casă uriașă pentru miliardele de ființe vii, inclusiv și pentru noi.
Lumea vie de pe planeta noastră e foarte variată și însumează în număr imens de specii de animale și plante. Multe din ele au nevoie de protecția și ocrotirea Asociației Internațională de Ocrotire a naturii a editat Cartea Roșie, în care au fost incluse toate animalele și plantele pe cale de dispariție.
Deci, astăzi,21 Mai 2024 în incinta școlii primare,cl.I "D", învățătoare Dna Smoleac Ludmila, s-a petrecut o călătorie imaginară prin lumea animală și vegetală a Moldovei.Copiii au primit informații utile, educative despre protecția mediului, protecția animalelor și a plantelor,au fost activi răspunzând la întrebări și având opinii despre lumea înconjurătoare.Au primit o lecție de viață pentru viitor (ODD 2030 Nr.4 - educație de calitate,ODD Nr.15 Viață pe pămînt , și ODD-13 Acțiune asupra Climei)




vineri, 17 mai 2024

serată tematică"Familia- izvor de iubire și respect "

 Familia este prezenta esentiala, acel ceva care nu te paraseste niciodata, chiar daca constati ca trebuie sa o parasesti.” – Bill Buford

Astăzi,15 Mai -Ziua Internațională a Familiei "s-a petrecut o serată tematică"Familia- izvor de iubire și respect "cu elevii clasei a I "B ", învățătoare Suzana Cărbune, Școala Primară.A fost o activitate integrată, interactivă și educativă cu un program complex : Rebus "Familia", cîntece despre Familie, poezii despre Familie,desen și puzzle, Fișa "Membrii familiei". Copiii au fost activi,au lucrat individual,în grup. Împreună am realizat pe tabla de flipchart Care sunt "Valorile Familiei".
Familia este mediul unde întotdeauna găsești afecțiune, sprijin și iubire necondiționată. O relație de familie fericită se bazează pe respect și înțelegere, dar și pe declarații mărturisite constant membrilor familiei.







































oră educativă "Familia -dulce povară, sfîntă comoară ",

 Familia este că o grădină, trebuie îngrijită cu grijă și iubire pentru a înflori "

Familia constituie celula de bază a unei societăți și de aceea merită o atenție deosebită în formarea tinerii generații.Pe așa temă s-a petrecut astăzi oră literară în incinta cl.a III "A", învățătoare Cristina Gheorghiță -Railean. În această oră educativă "Familia -dulce povară, sfîntă comoară ", elevii au însușit ce este o familie și valorile ei .Au povestit despre famiile lor, despre rolul fiecărui membru din familie,au lucrat asupra Fișei "Arborele Familiei",au recitat poezii,au cîntat,au argumentat despre rolul Familiei.Au fost activi și receptivi pe tot parcursul activității.A fost oformata expoziția de carte "O familie armonioasă,o societate sănătoasă și prosperă"













Recitalul de poezie"Sfintele Paști -s sărbătoarea Sărbătorilor"

La 25 Aprilie am descoperit prin proiectul "Tainele Cărții și a comunicării" Tainele Sărbătorilor Pascale petrecând Recitalul de poezie"Sfintele Paști -s sărbătoarea Sărbătorilor" în incinta clasei a IV"B", învățătoare Svetlana Calmațui a L.T."Mihai Eminescu".Pe parcursul activității copiii și-au îmbogățit memoria și vocabularul cu informații despre Mărea Sărbătoare a Învierii Domnului (Tradiții și obiceiuri,Rezolvarea rebusurilor "Ouă Colorate" și "Urarea de Paști).Au dat dovadă de cunoștințe rezolvând și răspunzând la întrebările puse, s-au recitat poezii dedicate învierii domnului . S-a petrecut o sărbătoare de suflet în care toți copiii au fost implicați. Mulțumim Svetlanei Calmațui și elevilor pentru parteneriat activ și durabil.









































joi, 16 mai 2024

proiectul ”Aventură ărin lectură”

 Cine este Frunzuliță?De ce broasca- țestoasă era altfel ,au aflat picii grupei "Gogoașa", educătoare Diana Ursati,Gr.Nr.7 "Licurici"din cadrul proiectului "AVENTURĂ PRIN LECTURĂ". În cadrul activității s-a lecturat povestirea "Frunzuliță"(o broască -țestoasă care era de altfel),picii au descoperit de ce nu avea carapace, apoi împreună an realizat un Craft "Broasca- țestoasă ". Astfel educăm și cultivăm gustul lecturii, dezvoltarea motricității fine,captarea atenției și a imaginației.A fost o activitate utilă, interesantă și interactivă .












































































































Tabăra de Vară "Friendschip câmp"

  17.06.2024 Biblioteca pentru Copii a dat start Taberei de Vară "Friendschip câmp".A fost o zi interesantă cu activități interact...