miercuri, 31 mai 2023

SMB"Fantezie și Culoare"

 Un nou atelier al serviciului "Fantezie și Culoare" s-a petrecut astăzi în sala de lectură a bibliotecii.Fiecare copil și-a demonstrat creativitatea și dezvoltarea spiritului de observație.






oră informațional - educativă Ziua Internațională a Muzeelor

 La  18.05.23 elevii cl.a II "A", învățătoare Dna Cristina Gheorghiță a L.T."Mihai Eminescu"au fost ochi și urechi ascultînd despre Memoria Baștinei: File din istoria Muzeului de Istorie și Etnografie Florești ".O oră informațional - educativă care i-au purtat imaginar prin camerele muzeului din istoria și etnografie din Florești.Au fost informații: Ce este un muzeu? Și ce importanță și semnificație are pentru copii. Activitatea s-a petrecut într-o atmosferă plăcută și binevenită.






serătă literar - muzicală către Ziua Internațională a Familiei

 "Familia-izvor al dragostei și a armoniei" așa a fost genericul serății literar - muzicale către Ziua Internațională a Familiei-15 Mai cu elevii clasei a IV-a"E", învățătoare Dna Ludmila Smoleac, Școala Primară. Activitatea a avut un program variat: s-au recitat cele mai frumoase poezii despre Familie, s-au spus cele mai frumoase maxime despre Familie,S-a spus noțiunea și semnificația "Familia", s-au cîntat cîntece despre Familie.Au avut lucru practic în echipă și individual: Chestionar despre familia sa, Să descrie "Arborele genealogic",Să descopere o familie (puzzle).A fost o activitate interesantă, captivantă și interactivă,veseli și cu emoții.







lectură cu voce"Copilul Înțelept"care face parte din Campania Națională "Să Citim Împreună"

  La 25.05.2023 Biblioteca pentru Copii în parteneriat cu L.T. "Miron Costin" cu elevii cl.a VIII "B", profesoară Dna Silvia Gadibadi s-a petrecut o lectură cu voce tare pe cartea lui Aurelian Silvestru "Copilul Înțelept"care face parte din Campania Națională "Să Citim Împreună".O carte pe care nu o poți rezumă într-o propoziție pentru că este despre bunătate, despre frumusețea interioară, despre adevărata bogăție, despre unire, despre valori și tradiții, despre ucenicie și pedagogie.O carte a învățăturii.O carte foarte utilă pentru lectura de acasă împreună cu familia.O carte de suflet. Elevii au fost activi și cu mare plăcere au ascultat despre viața și creația autorului și cu mult interes au citit povestioarele din cartea propusă.




Excursii ”Că rarea spre bibliotecă”

26 Mai, Elevii claselor a 1"B"și 2 A", învățătoare Dna Gheorghiță Cristina și Margine Victoria de la L.T. "Mihai Eminescu "au venit într-o excursie în lăcașul cărților numit "Biblioteca pentru Copii Florești ".
Copiii au făcut cunoștință cu fondul de carte a bibliotecii,au făcut cunoștință cu Of. Împrumut și Sala de lectură,cu regulile de împrumut a cărților ,li s-a prezentat ce reviste pentru copii sunt în sala de lectură. În cadrul excursiei au parte de o oră de relaxare privind două filme în desen animat "Vrăjitoarea verde"și "Cenușărea".Cu emoții primite și fascinați de multitudinea de cărți au plecat de la bibliotecă

O excursie de neuitat au avut parte elevii clasei a I"C", învățătoare Dna Natalia Melnic de la Sc. Primară la Biblioteca pentru Copii Florești .Picii au făcut cunoștință cu Of. Împrumut și Sala de lectură, cîte cărți sunt în bibliotecă,ce fel de cărți și reviste pentru copii sunt .Spre finalul excursiei copiii au privit un film în desen animat " Peter Iepurașul".
A fost pentru copii o experiență de vedea și pipăi multe cărți,o zi cu amintiri plăcute despre Bibliotecă.




miercuri, 10 mai 2023

"Căsuța Iepurașului” Oră de poveste

 Cine sunt eroii din Căsuța Iepurașului ? au aflat picii grupei creșă "Căsuța cu povești", educătoare Dna Luiza Negru-Socolovschi, Gr.Nr.2 "Porumbel". În cadrul activității picii au ascultat atent povestea, împreună am făcut "Căsuța Iepurașului (am enumerat personajele poveștii). Ne-am distrat împreună realizând 2 Experimente:


"Culorile curcubeului"

"Omizile Jucăușe"
Pentru copii a fost interesant, creativ și util.Scopul acestor experimente este dezvoltarea abilităților, recunoașterea, desprinderile proactiv- aplicative pe baza pereceptiei analitico- sintetice,participarea și implicarea activă.A fost vesel și distractiv .





orā de poveste cu genericul "Nuţi Albinuţa

  La  2 mai 2023, în incinta Bibliotecii pentru Copii, în cadrul proiectului"O poveste pentru fiecare copil" s-a desfāșurat o orā de poveste cu genericul "Nuţi Albinuţa" cu un grup de elevi de la Școala Primarā.În cadrul acestei activitāţi li s-a lecturat povestea Nuţi Albinuţa", curiozitāţi despre albine, cu mult drag copii au decupat-o pe Nuţi.La finele activitāţii copiii au fost serviţi cu dulciuri și câte un caieţel.Activitatea s-a dovedit a fi o sārbātoare pentru copii, atmosfera a fost veselā şi prietenoasā.






oră de poveste "Ursulețu s-a pierdut"

  La 4 Mai Un Ursuleț ingenios a poposit la picii grupei "Îngerașul", educătoare Dna Svetlana Cobilas,Gr.Nr.2 "Porumbel"cu o oră de poveste "Ursulețu s-a pierdut". În cadrul activității s-a lecturat povestea "Ursuleț s-a pierdut",au ascultat atent povestea, împreună am realizat personajul principal "Ursulețul"(Craft).Că să fie și mai interesantă și interactivă activitatea împreună cu copiii am realizat 2 Experimente cu Apa

Culorile curcubeului
Florile Plutitoare
La finalul activității împreună cu copiii am pornit în căutarea Ursulețului care s-a pierdut (Joc dinamic).A fost o activitate interesantă, utilă , captivantă, creativă,unde și-au dezvoltat atenția,spiritul de observație , imaginația.






oră de lectură ”Părintele fabulei românești - A.Donici”

 Fabula este una dintre cele mai vechi specii literare,ea transpune întîmplări din lumea reală în lumea animalelor dîndu-le acestora capacitatea de a o vorbi. Aceasta a fost tema activității de azi a Bibliotecii pentru Copii în parteneriat cu L.T."Mihai Eminescu",cl.a III "B", învățătoare Dna Svetlana Calmațui. În cadrul proiectului copiii au făcut cunoștință cu fabuliști A.Donici , A .Pann ,Esop,V. Alecsandri,C. Negruzzi,G. Topîrceanu etc..

Au fost citite și vizionate filmulețe "Vulpea și barza","Vulpea și poama","Greierul și furnica","Găină și ouăle de aur".Morală este : Lăcomia te face sa ramai fără de nimic și e bine să pui umărul , săi întinzi o mină de ajutor, să împarți munca și necazurile atunci când îți cere cineva. Activitatea le-a fost de bun augur pentru a descoperi învățătura și morală.






ora informațional - educativă "Dulcea mea copilărie"

 Dulcea mea copilărie"așa a fost tema orei informațional - educative petrecută azi 4.05.2023 la L.T . Mihai Eminescu",cl.a II "A", învățătoare Dna Cristina Gheorghiță și Biblioteca pentru Copii Florești . Copiii au acumulat informații despre apariția Zile Internaționale a Copilului, drepturile și îndatoririle lor. S-a petrecut prezentarea cărților de la expoziție.Au fost citite și recitate poezii despre copilărie,au vizionat cîntecul "Hora copiilor".Au lucrat asupra planșelor de colorat.Au rămas satisfăcuți și plăcut surprinși de activitatea interesantă,interactivă și utilă.









oră de poveste "Leto și Luca"

  Cine sunt "Leti și Luca"au aflat picii grupei "Albinuța", educătoare Dna Viorica Sîrbu,Gr Nr 2 "Porumbel" cu oră de poveste "Leto și Luca". În cadrul activității s-a lecturat povestea,au aflat că este o povestioară veselă despre anotimpul primăvara și despre puii de animale și insecte, copiii au imitat animăluțele din poveste, le-am enumerat, apoi împreună am realizat un "Fluture"

(Craft). Împreună cu copiii am mers imaginar în Laboratorul Științelor și împreună ne-am distrat realizând 2 Experimente cu Apa


"Floricele Plutitoare
Descoperirea desenului cu ajutorul culorilor și a apei
Copiilor le-au plăcut și surprinși de experimentele frumoase.
A fost o activitate interesantă ,utilă creativă ,au acumulat noi cu cunoștințe, și-au dezvoltat atenția,motricitatra fină, spiritul de observație, curiozitatea și dorința de a învăța ceva nou.





orā de lecturā"Lola cea frumoasā" de Claudia Partole

  La 4 mai 2023, în incinta Bibliotecii pentru Copii, s-a petrecut o orā de lecturā"Lola cea frumoasā" de Claudia Partole cu un grup de elevi de la Școala Primarā.În cadrul activitāţii s-a lecturat cartea, copiii au colorat și decupat personajul principal din povestioara datā.Elevii au fost ingenioși și creativi fiind serviţi cu înghețatā și câte un caiețel.Atmosfera a fost veselā și prietenoasā.






Tabăra de Vară "Friendschip câmp"

  17.06.2024 Biblioteca pentru Copii a dat start Taberei de Vară "Friendschip câmp".A fost o zi interesantă cu activități interact...