duminică, 27 noiembrie 2022

Oră de poveste"Te iubesc zi şi noapte



 Astăzi, 25 noiembrie 2022, în incinta Şcolii Primare, în clasa a II-a "A",învățătoare dna Aliona Pavlovshi, s-a petrecut o oră de poveste"Te iubesc zi şi noapte" de Smriti Prasadam-Halls.O activitate interesantă şi interactivă cu o atmosferă veselă şi prietenoasă.




Călătorie Literară "Un poet lîngă inima copiilor - Constantin Dragomir,74 ani de la naștere ".

 Astăzi Biblioteca pentru Copii a mers la Școala Primară la clasa a III -"B", învățătoare Dna Valentina Chisăliță cu o Călătorie Literară "Un poet lîngă inima copiilor - Constantin Dragomir,74 ani de la naștere ".În cadrul activității s-a prezentat o mică biografie a poetului Constantin Dragomir, s-au ghicit ghicitori, s-au citit poezii și glume .

marți, 22 noiembrie 2022

Serată tematică "Drepturile mele ce ma fac cu ele

 Astăzi,21 noiembrie în sala de lectură a Bibliotecii pentru Copii s-a petrecut o Serată tematică "Drepturile mele ce ma fac cu ele"(20 noiembrie 1989 în Convenția privind drepturile copilului) cu elevii cl.a IV "E", Șc. Primară, învățătoare Dna Ludmila Smoleac.În cadrul activității a fost expusă expoziția de carte "Copiii au același drepturi ca și adulții"(prezentare de carte),au vizionat un filmuleț educativ "Drepturile copiilor",au citit poezii despre drepturile și responsabilitățile copiilor", s-au ghicit ghicitori despre drepturi.La final de activitate s-a recapitulat toate drepturile și responsabilitățile copiilor prin scrierea la tabla deFlipchart (Harta cu comori).A fost o activitate interesantă utilă și interactivă.



miercuri, 16 noiembrie 2022

"Arcadie Suceveanu -Cavalerul poeziei românești".(recital de poezie)

 Astăzi 16.11.2022 Biblioteca pentru Copii Florești a mers la L.T."Miron Costin",la cl.8"B", profesoară Dna Silvia Gadibadi cu un recital de poezie dedicat poetului jubiliar Arcadie Suceveanu cu genericul "Arcadie Suceveanu -Cavalerul poeziei românești".În cadrul activității a fost expusă expoziția de carte :”Cărți-cheițe pentru vise” în care au fost cărțile poetului ”Cheite pentru vise”,”Lumea din spatele oglinzii, ”Ceasornicul dint ei”, ”Arca Dies”, ”Ferestre stinse de îngeri” etc... Cu o comunicare despre viața și creația poetului și prezentarea cărților expuse a venit în fața elevilor Sefa Bibliotecii pentru copii Dna M Chitic.La recitalul de poezii au participat elevii cl.a 8B si Dna Silvia Gadibadi cu poeziile :Țara,Limba Română,Strămoșii ne întreabă,Capitala copilăriei, Casa bunicii,Busuioc din agheasmă,Colind pentru Mihai Eminescu et.. Activitatea s- a petrecut într-o atmosferă prietenoasă și armonioasă.Elevii au citit și recitat poeziile cu plăcere și dragoste de poet.



Tainele Cărții și a Lecturii" cu Victorina "Ștefan cel Mare și Sfânt-Domnitorul Moldovei

 Astăzi 16.11.2022 Biblioteca pentru Copii a mers la L.T. "Mihai Eminescu,cl.a III "B", învățătoare Dna Svetlana Calmațui la ora educativă "Tainele Cărții și a Lecturii" cu Victorina "Ștefan cel Mare și Sfânt-Domnitorul Moldovei.Copiii au fost activi, ingenioși la răspunsurile primite.În cadrul Proiectului ”Tainele cărții și a lecturii a fost expusă expoziție de carte ”Pe urmele legendare ale lui Ștefan cel Mar,s-a prezentat cărțile expuse și cu o comunicare prescurtată despre viața și domnia Domnitorului. la cre au fost implicați elevii care au cules informații despre luptele de vitejie a lui Ștefan cel Mare.Prin rezolvarea rebusulu copiii au aflat cine a fost Domnitorul Moldovei.Copiii au rămas satisfăcuți de petrecerea activității îmbogățindu-și memoria cu noi informații





duminică, 13 noiembrie 2022

Proiectului "Cenimateca Picilor în era digitală"

 Biblioteca pentru Copii Florești a mers la Grădinița Nr.2"Porumbel",grupa "Îngerașul" educatoare Svetlana Cobîlaș cu o nouă activitate a Proiectului "Cenimateca Picilor în era digitală". Copiii au vizionat filmul în desen animat "Capra cu trei iezi"după Ion Creangă.Au lucrat în grup și individual punînd personajele poveștii în ordinea corespunzătoare.Li s-a prezentat cartea de Ion Creangă "Capra cu trei iezi", s-a petrecut o mică discuție dintre desen animat și povestea din carte.La final de activitate copilașii au savurat momente de relaxare din cutiuța muzicală.A fost o activitate interesantă și interactivă.



Proiectului "Cenimateca Picilor în era digitală"

 Biblioteca pentru Copii Florești a mers în vizită la Grădinița Nr.2"Porumbel", grupa "Albinuța", educătoare Dna Viorica Sîrbu cu o nouă ședință a Proiectului "Cenimateca Picilor în era digitală".Picii au vizionat filmul în desen animat "Scufița roșie".Au primit fișe de colorat "Scufița roșie".Au avut fișa de lucru ""Relaționarea personajelor cu săgeți "Scufița roșie" și fișa "Ajutăm Scufița roșie să umple coșul pentru bunicuță cu legume".La final de activitate copiii s -au distrat pe ritmuri muzicale (Euretmia).A fost o activitate interesantă, interactiv- cognitivă,au lucrat în grup, individual și frontal.



proiectul "Ora să Ştim" "Elmer în zăpadă"

 Deşi e încă anotimpul toamna, la Biblioteca pentru Copii astăzi am avut parte cu toții de zăpadă în cadrul proiectului "Ora să Ştim" lecturând cartea "Elmer în zăpadă" de David Mckee.Am avut parte cu toții de o atmosferă veselă, prietenoasă, unde elevii au rămas uimiți de activitatea dată.Copiii au fost ingenioşi şi foarte creativi.






Călătoria Literară "Titus Știrbu- poetul care dăruiește zâmbetul".

Astăzi,11noiembrie 2022 în incinta cl.4-A, a L.T".M.Eminescu" învățătoare Dna Babcinețchi Nina s-a petrecut Călătoria Literară prin creația poetului, epigramistului, paradistului scriitor pentru copii Titus Știrbu cu genericul "Titus Știrbu- poetul care dăruiește zâmbetul".



oră de poveste :"Aventurile unui iepuraş"

 11 noiembrie 2022, am poposit cu o oră de poveste cu genericul:"Aventurile unui iepuraş" la grădiniţa N-7"Licurici", grupa"Lăcrimioarele", educatoare d-na Nălea Rusu.În cadrul activității copii au ascultat ghicitori, poezii, curiozități, poveste despre un iepuraş poznaş.Au colorat planşe de colorat cu personajul dat.Am avut parte cu toţii de o activitate interactivă şi interesantă cu o atmosferă veselă şi prietenoasă.Mulțumim mult pentru parteneriat.






miercuri, 9 noiembrie 2022

Oră informațională educativă "Tainele cărții și a lecturii".

 Biblioteca pentru Copii Florești a petrecut o Oră informațională educativă "Tainele cărții și a lecturii". Sârguința si hărnicia ". Șc. Primară, cl.4-e, învățătoare Dna Ludmila Smoleac. Copiii au făcut cunoștință cu ghicitori, proverbe, zicători ,cărți unde se oglindește sârguința și hărnicia.




Proiectul"Ora să ştim"

 Proiectul"Ora să ştim" cu un grup de elevi de la Şcoala Primară.O activitate interesantă unde elevii au ascultat lecturarea cărții "Pete Motanul" de Eric Litwin, au participat la un experiment interesant, s-au învățat cum să lege şireturile şi au colorat adidaşii lui Pete Motanul.Am avut parte cu toţii de o activitate interesantă şi interactivă cu o atmosferă veselă şi prietenoasă.




Medalion Literar" cu genericul"Adio Toamnă, Frumoasă Doamnă

  În zi însorită de brumar,4 noiembrie la Biblioteca pentru Copii Florești, în sala de lectură s-a petrecut un Medalion Literar" cu genericul"Adio Toamnă, Frumoasă Doamnă "cu elevii cl.a IV "E", Școala Primară. Activitatea a avut un program variat: Rebus "Toamna de aur",ghicitori, proverbe și maxime despre toamnă. Au lucrat în grup și în frontal formând "Portret automnal". S-a petrecut un Recital de Poezii dedicat,un omagiu Zînei Toamna".Cu o prezentare de carte "Toamna,Toamnă, iată vine,cade frunza argintie" a venit în fața elevilor Dna Maria , șefa bibliotecii cu o comunicare mai amplă despre despre anotimpul Toamna (Toamna văzută de poeți și scriitori prin prisma versurilor și a textelor).Cum să fie o activitate fără joc distractiv și interactiv "Ghicește leguma și fructa cu ochii legați).Pe melodia "La Moldova,Toamnele" interpretat de formația Cathartice copiii au primit cîte un "Măr "din bogățiile Toamnei, pentru participare și colaborare frumoasă.






Tabăra de Vară "Friendschip câmp"

  17.06.2024 Biblioteca pentru Copii a dat start Taberei de Vară "Friendschip câmp".A fost o zi interesantă cu activități interact...