vineri, 25 februarie 2022

Excursie ”Cartea bună lume adună”

 Astăzi am avut oaspeți de onoare cl.I"F"învățătoare Dna Alina Cerevate,Șc. Primară într-o excursie de neuitat la biblioteca pentru copii Florești ,"Cartea bună-lumea adună".În cadrul activității copiilor li s-a vorbit despre "Ce este o bibliotecă","Care este rolul bibliotecii în viața copilului", "Regulamentul de înscriere a cărților în sala de împrumut și sala de lectură",li s-a vorbit despre "Fișa cititorului", despre fondul de carte a bibliotecii,ce servicii moderne petrecem la bibliotecă :" Fantezie și Culoare"," MeȘtericii","Copiii cititori în brațele părinților" și "Ora Să Știm". Copiilor le-a plăcut mult la bibliotecă, s-au bucurat de diverse cărți colorate,pline de povești și imagini frumoase, s-au relaxat jucîndu-se în puzzle,șahmate, lego etc...A fost o excursie memorabilă pentru picii din cl.a întîi.




miercuri, 23 februarie 2022

Lectura ”Cum trăim într-un măr”

 Astăzi în sala de lectură s-a petrecut o lectură colectivă a scriitoarei Ninei Slutu-Soroceanu "Cum am trăit într- un măr" cu un grup de copii

 


duminică, 20 februarie 2022

prezentare de carte ”Nicolae Dabija-domn al sufletelor noastre”,Lectura ”Așchii de cer” de Nicolae Dabija

 Astăzi în duminica frumoasă cu soare la biblioteca pentru copii Florești în sala de lectură s-a petrecut o prezentare de carte "Nicolae Dabija-domn al sufletelor noastre"și Lecturarea cărții " Așchii de cer"de Nicolae Dabija

 



marți, 15 februarie 2022

Ora de lectură ”Coliba unchiului Tom”

 Ora de lectură ”Coliba unchiului Tom”de Harriet Beccher Stowe

Astăzi s-a petrecut o oră de lectură pe cartea jubiliară "Coliba unchiului Tom" de Harriet Beccher Stowe-(170 ani de la publicare) cu un grup de copii din cl.4 "E",SC. Primară.Elevii au făcut cunoștință cu un scriitor nou pentru ei,s-a relatat cîteva date biografice despre viața și activitatea scriitoarei, fiecare a lecturat cîte un fragment din capitolul "O seară cu unchiul Tom".



luni, 14 februarie 2022

Discuție “Grigore Vieru – poetul copilăriei“.

 Astăzi 14 februarie a fost sărbătorit marele poet al copilăriei – Grigore Vieru. Chiar dacă au trecut deja ani de când nu mai este printre noi, opera lui va rămâne mereu veșnică.Pentru a nu da uitării amintirea despre cel, care prin creația sa a promovat valorile naționale, a proslăvit neamul moldovenesc, la bibliotecă s-a petrecut o discuție “Grigore Vieru – poetul copilăriei“. Această discuție a fost moderată de conducătoarea cercului Centrului de Creație Florești-Dna Victoria Curteanu. Copii au făcut cunoștință cu poetul Grigore Vieru, au citit din creația lui Vieru cele mai frumoase poezii despre copilărie, despre mamă, despre grai…. Picii au fost foarte activi și bravo la citirea pe silabe din cartea "Albinuța".



serată literar - muzicală "Grigore Vieru-Eu sunt poetul acestui neam"

 Astăzi ,14 februarie cl.II "B" , învățătoare Dna Svetlana Calmațui a L.T."Mihai Eminescu" în parteneriat cu Biblioteca pentru copii și Centrul de Creație Florești s-a petrecut o serată literar - muzicală "Grigore Vieru-Eu sunt poetul acestui neam" . Moderatorii ne-au dus într-o călătorie imaginară a vieţii şi activităţii marelui scriitor. Opera lui Grigore Vieru a devenit sinonim cu mama, Patria, credinţa, copilăria, casa părintească, istoria şi limba acestui neam, natura pitorească a plaiului nostru Mioritic.Lumina poeziei sale rămâne una veşnic neadumbrită şi constituie un refugiu lăuntric al tuturor oamenilor de bună-credinţă care l-au cunoscut, îl citesc şi-l studiază. Vieru a fost şi este poetul, ca nimeni altul, cântat şi apreciat de toate vârstele. Copilul la grădiniţă îngână: „mama ne mângâie, soarele răsare…”, maturul în zbuciumul zilnic spune: „Nu, nu mi-etotuna dacă eşti sau nu eşti…”, iar bătrânul în pragul casei suspină: „Nu am, moarte, cu tine nimic…”, idei diferite, toate contopite în sensul existenţei umane.Avem sfânta datorie de a-i citi sclipitor de frumoasa-i şi înţeleapta-i poezie. Căci fără roua verbului matern, pe care ni l-a dăruit cu generozitate maestrul, sufletul nostru s-ar ofili ca floarea pe timp de arşiţă.




Și chiar de cîntece nu am ,Eu sunt poetu-i acestui neam(Medalion literar)

 



https://www.facebook.com/florbibcopii/videos/368804778400310/
 


miercuri, 9 februarie 2022

”Ivanușca-prostănacul”(oră de poveste)

 Ora de Poveste ~Ivanușca- prostănacul”

  Astăzi în sala de lectură s-a petrecut o oră de poveste "Ivanușca- prostănacul" cu un grup de copii de la ȘC . Primară.Copiilor le-a plăcut foarte mult această poveste, s-au înveselit cu personajul principal” Ivanușca-.prostănacul”


marți, 8 februarie 2022

SMB ”Ora Să Știm”

 SMB ”Ora Să Știm”

Astăzi, 8 februarie 2022, în incinta Bibliotecii pentru Copii, s-a desfășurat o activitate a proiectului“Ora să știm“ cu un grup de elevi de la Școala Primară.Pe baza cărții lecturate“ Să mâncăm multe culori“ scrisă de Helen Marstiller, elevii au fost familiarizati cu poeziile din carte, am discutat despre legume și fructe de care avem cu toții nevoie pentru a ne îmbogăți organismul.Experimentul făcut cu ajutorul bomboanelor, elevii au rămas uimiți de cel mai frumos curcubeu.Elevii au avut parte de planșe de colorat cu legume și fructe pe care ei trebuiau să le coloreze și la finele activității au avut parte de o surpriză- câte un caiețel.Activitatea s-a dovedit a fi o sărbătoare pentru elevi, ei au avut parte de o atmosferă frumoasă, veselă și prietenoasă.



Tabăra de Vară "Friendschip câmp"

  17.06.2024 Biblioteca pentru Copii a dat start Taberei de Vară "Friendschip câmp".A fost o zi interesantă cu activități interact...